Tarih: 01.01.0001 00:00

Şampiyonlar Ligi`nde bir ilk

Facebook Twitter Linked-in

Temsilcimiz Bursaspor`un deplasmanda Glasgow Rangers`a 1-0 mağlup oldu.

2. haftası da tamamlanan Devler Ligi`nde bir ilke imza atıldı.

Salı ve çarşamba geceleri oyananan 16 karşılaşmada toplam 12 penaltı atışı kullanıldı.

Bunlardan 10 tanesi gol olurken yalnızca 2 tanesi kaçtı. Gol olmayan penaltıları Tottenham`ın Twente`yi 4-1 yendiği maçta İngiliz ekibinin Hollandalı yıldızı Van Der Vaart, diğerini ise Arsenal`in Partizan`ı 3-1 yendiği maçta Rus yıldız Arshavin kullandı.

Bu 12 penaltıdan 2 tanesini Rubin Kazan - Barcelona maçını yöneten hakemimiz Cüneyt Çakır belirledi.

İşte o 12 penaltı:

A Grubu
Tottenham 4-1 Twente (Pavlyuchenko 2, Van Der Vaart kaçırdı)
B Grubu
Hapoel 1-3 Lyon (Enyeama - Bastos)
D Grubu
Rubin Kazan 1-1 Barcelona (Noboa - David Villa)
E Grubu
Basel 1-2 Bayern Münih (Schweinsteiger)
F Grubu
Chelsea 2-0 Marsilya (Anelka)
H Grubu
Braga 0-3 Shaktar Donetsk (Douglas Costa)
Partizan 1-3 Arsenal (Cleo - Arshavin kaçırdı)

 

Bursaspor, Şampiyonlar Ligi C Grubu 2. maçından da mağlubiyetle ayrıldı. İlk maçta İspanyol ekibi Valencia`ya 4-0 yenilen yeşil-beyazlı temsilcimiz Ibrox Stadı`nda oynanan karşılaşmada İskoç ekibi Glasgow Rangers`a 1-0`lık skorla mağlup oldu.

Ev sahibi takıma galibiyeti getiren golü 18. dakikada Steven Naismith kaydetti.

Karşılaşma sonrasında temsilcimiz C Grubu`nda 0 puanla sırada kaldı. İskoç ekibi ise puanını 4 yaparak 2. sıraya yükseldi.

RANGERS`TA KADRO DEĞİŞİKLİĞİ

Sağlam`ın vazgeçilmez oyuncularından biri olan Hüseyin bu maçta yedek kulübesinde otururken, bu futbolcunun yerine Svensson görev aldı.

Glasgow Rangers Menajeri Walter Smith de 3-2 kazandıkları ligdeki Aberdeen maçına göre kadroda değişikliğe gitti. İngiliz teknik adam, son lig maçında sonradan oyuna aldığı Broadfoot ve Edu`yu Bursaspor karşısında ilk 11`de görevlendirirken, Weiss`i yedek kulübesinde oturttu.

Mavi-beyazlı takımda, sakatlığı nedeniyle Bursaspor maçında oynayıp oynamayacağı belirsizliğini koruyan Steven Davis, 11 kişilik kadroda sahaya çıktı.

 

TARAFTARLARDAN FUTBOLCULARA DESTEK

 

Maçın başlamasına 45 dakika kala tribündeki yerini almaya başlayan Bursasporlu taraftarlar, ısınmak için sahaya çıkan futbolculara tezahüratlarla destek verdi. Bursa`nın Elmasbahçe semtinden gelen yeşil-beyazlı taraftarlar, semtlerinin adının yazılı olduğu pankart açarken, bazı taraftarlar da üzerinde”Green Army” ve “Texas” yazan bez afişler astılar.

Takımlarını desteklemeye gelen 500 civarında Bursasporlu taraftar, futbolcuları bulundukları tribüne çağırarak sevgi gösterisinde bulundu. Bu arada, Glasgow Rangers`lı taraftarlar da maçın başlamasına kısa bir süre kala Ibrox Stadı`nın tribünlerini tamamen doldurarak takımlarını Bursaspor karşısında yalnız bırakmadı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş ve Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ile çok sayıda yeşil-beyazlı yönetici maçı protokol tribününden takip etti.

Stat: Ibrox
Hakemler: Serge Gumienny xx, Mark Simons xx, Frank Bleyen xx (Belçika)
Glasgow Rangers: McGregor xx, Broadfoot xxx, Weir xx, Bougherra xxx, Papac xx, Whittaker xx, Davis xxx, McCulloch xx, Edu xxx, Naismith xxx, Miller xxx (Dk. 87 laffeerty x)
Bursaspor: Ivankov xx, Ali xx, Ömer xx, Stepanov xx, Vederson xx, Volkan xxx, Svensson x, Batalla xx (Dk. 72 Nunez x), Ivan Ergiç x (Dk. 39 Insua xx), Ozan xx, Sercan xx (Dk. 72 Turgay x)
Gol: Dk. 18 Naismith (Glasgow Rangers)
Sarı kartlar: Dk. 42 Ömer, Dk. 85 Stepanov, Dk. 88 Ali (Bursaspor), Dk. 85 Stepanov, Dk. 80 Papac (Glasgow Rangers(hürriyet)


Hürriyet Video`larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —