Şanlıurfa`da 2 apartman sakinleri arasında çıkan silahlı, bıçaklı, taşlı ve sopalı kavgayı ayırmak için Çevik Kuvvet ekipleri yetersiz kalınca Özel Hareket timleri sevkedildi
Olay dün akşam saat 23:00 sıralarında Osmangazi Mahallesinde meydana geldi. Daha önce kız meselesi nedeniyle tartışan 2 komşu aile dün akşam yakınlarının gelmesiyle yeniden alevlendi. Karataş ve Ölçer aileleri arasında çıkan sözlü tartışma kavgaya dönüştü. Kısa sürede apartman sakinlerinin tamamı kavgaya karışınca ortalık savaş alanına döndü. Yaklaşık 50 kişinin karıştığı kavgaya bölgedeki Polis ekipleri yetersiz kalınca çok sayıda Çevik kuvvet ekibi olay yerine sevkedildi. Polisin gözü önünde kavgayı sürdüren şahıslardan bazıları silahla havaya ateş açtı. 3 kişinin bıçak ve sopa darbeleriyle yaralandığı olay yerine Özel Harekat ekipleri de sevkedildi.
Şanlıurfa Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Or megafonla olay yerinde bekleyen kalabalığı dağılmaları yönünde uyarmasının ardından taşkınlık çıkaran ve olayla ilgisi olan 8 kişi gözaltına alındı.
Yaklaşık 3 saat olay yerinde bekleyen Polis mahalleliyi sakinleştirdi. Bu arada kavgaya karışan şahıslardan birinin avukat olması nedeniyle, Baro başkanı Avukat Yahya Demirkol ile beraber bir grup avukat olay yerine geldi.
Tarafları sakinleştiren Baro Başkanı Demirkol ve beraberindeki avukatlar bir süre Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Or ile görüştü.
Olay yerine gelen Olay yeri inceleme ekipleri olayda kullanılan silahlara ait olduğu saptanan mermi kovanlarını incelemeye aldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.(Urfaha)