Binbaşıoğlu Arşivini Bağışladı

Binbaşıoğlu Arşivini Bağışladı

Şanlıurfa`nın en eski ses ve görüntü arşivini elinde bulunduran Bir dönem Köyhizmetleri Müdürlüğü ve Belediye Başkan Yardımcılığı yapan Halil Binbaşıoğlu arşivini Valiliğe verdi.

Şanlıurfa`nın en eski ses ve görüntü arşivini elinde bulunduran Halil Binbaşıoğlu herkes faydalansın diye elindeki tüm arşivi Şanlıurfa Valiliği Kültür Müdürlüğüne hibe etti.

Binbaşıoğlu Urfa Haber Ajansı Muhabirine yaptığı açıklamada bir çoğunu dijital ortama aktardığını dile getirerek "Bu arşivi yaklaşık 40 yıldır biriktiriyorum. Elimde bulunan 500`e yakın teyp kasedi ve 300 Video kasedi bulunuyordu. Hepsini Şanlıurfa Valiliği Kültür Müdürlüğüne verdim. Geçtiğimiz günlerde buraya gelen 2 görevliye teslim ettim." diye konuştu.

Yıllardır isteyen herkese arşivinin kopyasını verdiğini bunun için hep cebinden masraf yaptığını aktaran Binbaşıoğlu "Ben Urfa kültürünün yaşaması için elimden gelen gayreti gösterdim. Şimdiye kadar kimse benim gösterdiğim hassasiyeti gösterdiğini görmedim. Artık bunlar birer tarih niteliğinde. Ben arşivi teslim ederkende, bu arşivin Urfa kültürüne katkı amacıyla verdiğimi belirttim." diye konuştu.

Hatay`ın Dörtyol ilçesinde yaşıyan Binbaşıoğlu zaman zaman kendisini ziyarete gelen araştırmacılara evinin kapısını açıyor. Evinde ağırlayan ve kendisinde bulunan arşivi paylaştığını aktaran Halil Binbaşıoğlu Şanlıurfa`nın zengin kültürünü herkesin tanıması ve Urfalılarında buna sahip çıkması gerektiğini sözlerine ekledi.

(urfa ha)

 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR