20 MİLLETVEKİLİNİN ÜZERİNİ ÇİZDİ!

20 MİLLETVEKİLİNİN ÜZERİNİ ÇİZDİ!

Erdoğan`ın, `Bize acı çektirenlerle yola devam etmeyiz` dediği devamsız vekil sayısı AK Parti TBMM Grup Yönetimi`nin hazırladığı karneye göre yirmi...

 

Başbakan Erdoğan`ın, `Bize acı çektirenlerle yola devam etmeyiz` dediği devamsız vekil sayısı AK Parti TBMM Grup Yönetimi`nin hazırladığı karneye göre yirmi... Bu vekiller 2011`deki seçimlerde aday olamayacak..

 

 

 

CHP`DE SEÇİM ÖNCESİ VİTRİN DEĞİŞİKLİĞİ

 

Milliyet`te yer alan habere göre; Başbakan Erdoğan`ın, Lübnan dönüşünde uçakta gazetecilere yaptığı `Meclise devamsızlık yapanlar elenecektir. Meclis`te 336 kişi olacaksın, yeri gelecek toplantı yeter sayısı olmayacak. Bize bu acıyı çektirenlerle yola devam etmeyiz` açıklamasından sonra gözler, AK Parti TBMM Grup Yönetimi`nin hazırladığı vekil karnelerine çevrildi. Milletvekillerinin Meclis`e devam çizelgelerini ve performans göstergelerini tutan AK Parti grup başkanvekilleri, isim açıklamıyor ancak 20`ye yakın milletvekilinin kronik devamsızlık tutumu nedeniyle Haziran 2011`de yapılacak genel seçimlerde listeye alınmaması bekleniyor. Buna göre Bakanlar Kurulu, parti yönetimi, TBMM yönetimi ve komisyonlarda görev almadıkları halde yasama çalışmalarına katılmayanlar parlamento dışı kalacaklar.

 

 

 

ÜÇ KRİTER

 

Meclis`e devam kriterinin yanında önemli yasama faaliyetlerinde sergilenen performansları da göz önüne alan AK Parti Grup Yönetimi, somut verileri güncelliyor. AK Parti milletvekili listeleri oluşturulurken gözetilecek 3 kriter ise şöyle belirlendi: 22 Temmuz 2007 seçimlerinden sonra geçen yaklaşık 3.5 yıllık dönemde ortaya konulan siyasi performans. TBMM`de, Mayıs 2010`da kabul edilen anayasa değişikliği oylamaları sırasında ortaya konan tutum. TBMM`nin son dönemi olan Ekim`den bu yana yasama faaliyetlerine gösterilen ilgi.

 

 

 

GEZİ YASAĞI

 

Başbakan Erdoğan, hafta içinde parti genel merkezinde düzenlediği grup toplantısında `Yurtdışına çıkışlarda benden izin alınacak` talimatı verince, milletvekillerinin yurtdışı gezilerine de kısıtlama getirildi. Erdoğan, milletvekilleriyle yaptığı toplantıda, Meclis Genel Kurulu`nda yaşanan karar yeter sayısı sorununun aşılması gerektiğinin altını çizerek, `Çıkarmamız gereken 10-12 yasa var. O zaman Meclis`e devamlılığı sağlayıp 12 Mart`a kadar bu yasaları çıkaracağız` demişti. TBMM`de devamlığı sağlamak için bakanların ve milletvekillerinin yurtdışı gezilerinin kısıtlanması talimatı veren Erdoğan, bakanların bile yurtdışına çıkarken kendisine danışacağını vurguladı. Seyahat sınırlaması nedeni ile İnsan Hakları Komisyonu`nun Endonezya`ya yapacağı ziyaret iptal edildi. TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış da üç ülkeyi kapsayan gezi programından vazgeçti. TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl de Brüksel ziyaretini erteledi.