Tarih: 20.09.2024 22:36

Eski Şanlıurfa Öğretmenevi Müdürü Mehmet Seval Beraat Etti

Facebook Twitter Linked-in

2015-2020 yılları arasında ŞanlıurfaÖğretmenevi Müdürlüğü görevini yürüten Mehmet Seval, hakkında açılan adli soruşturmanın ardından aklanarak beraat etti. Seval, görevi devraldığı dönemde öğretmenevinin karşılaştığı zorluklara rağmen kurumu önemli birbaşarıya taşımış ve eğitim camiasına önemli hizmetler sunmuştu.

Seval'in yöneticiliği döneminde, Şanlıurfa Öğretmenevi hem fiziki hem de hizmet kalitesi anlamında büyük bir dönüşüm geçirdi. Öğretmenlerin yanı sıra kamu çalışanları ve şehir dışından gelen misafirlerin de yoğun olarak tercih ettiği bir merkez haline gelen öğretmenevi, Seval’in liderliğinde birçok yenilikle tanıştı. Görev süresi boyunca yapılan çalışmalar, kurumun bölgedeki konaklama ve sosyal hizmet standartlarını yükseltmişti.

Ancak Seval, görevi sürecinde hakkında açılan bazı idari ve adli soruşturmalar nedeniyle zor günler geçirdi. Özellikle görevi kötüye kullanma ve usulsüzlük iddiaları üzerine başlatılan soruşturma, Şanlıurfa eğitim camiasında yankı uyandırmıştı. Bunun üzerine Mehmet Seval, kendisine yönelik suçlamaların asılsız olduğunu belirterek adaletin tecelli edeceğine olan inancını dile getirmişti.

Geçtiğimiz günlerde tamamlanan yargı süreci sonucunda mahkeme, Seval hakkında beraat kararı verdi. Mahkemenin kararında, iddiaların somut delillere dayanmadığı ve Seval'in görevini yasalar çerçevesinde yürüttüğü vurgulandı. Mehmet Seval, beraat kararının ardından yaptığı açıklamada, adaletin yerini bulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu süreçte yanımda olan aileme, dostlarıma ve bana inanan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Seval’in aklanması, kendisini tanıyanlar ve görev yaptığı dönemdeki başarılarına tanıklık edenler tarafındanmemnuniyetle karşılandı.



 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —