Tarih: 22.10.2024 14:44

EYYÜBİYE’DE KAÇAK İMALATHANEYE BASKIN

Facebook Twitter Linked-in

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un talimatları üzerine ilçe genelinde sürekli denetim ve kontrol faaliyetlerine devam eden Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Eyyüpnebi Mahallesi’nde günlük 500 kova kadar yoğurt, yağ ve peynir üretimi yaptığı belirlenen bir imalathaneye baskın yaptı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol ekiplerinin de yer aldığı baskında, imalathanenin kaçak olarak işletildiği, son derece kirli ve sağlığa zarar verebilecek şekilde üretim yapıldığı belirlendi. İmalathanedeki gıda ürünlerine imha edilmek üzere el konurken, imalathane mühürlenerek ilgililer hakkında kanuni işlem başlatıldı.

İl geneline satış ve dağıtım yapan işletmelerin büyük çoğunluğunun yer aldığı Eyyübiye’de, tüm halkın sağlığını korumaya yönelik denetim ve kontrol faaliyetlerine aralıksız devam ettiklerini belirten Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürü Uğur Yılmaz, yaptıkları kontrollerde Eyyüpnebi Mahallesi’nde bir kaçak imalathane tespit ettiklerini, son derece kötü bir ortamda günlük 500 kova kadar yoğurt üretimi yaptığı belirlenen imalathanedeki malzemelere el konularak, ilgililer hakkında yasal işlem başlatıldığını ifade etti.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —