Tarih: 19.09.2024 14:24

HAYALLERİNDEKİ ÜNİVERSİTELERE BELEDİYE KURSLARIYLA YERLEŞTİLER

Facebook Twitter Linked-in

Kültür Müdürlüğü tarafından gençlik merkezlerindeki kursların yanı sıra konservatuar ve güzel sanatlar fakültesini kazanmak için çalışan öğrenciler, öğretmenler tarafından yoğun bir eğitim programına alındı.

Eğitimlerin ardından yetenek sınavlarına katılan öğrenciler, hayal ettikleri üniversiteleri kazandı.

Tarihi Gümrük Hanı’nda açılan müzik evlerindeki kurslara katılan öğrenciler, yetenek sınavlarının ardından konservatuar ve güzel sanatlar fakültelerine yerleşti.

Öğrencilerden Sema Nur Somay, hayalindeki üniversiteye belediye kursları sayesinde yerleştiğini söyledi.

Belediye Başkanı Ali Murat Bucak’a teşekkür eden Somay, “Liseden mezun olduktan sonra yaptığım araştırmalarda belediyenin kursları olduğunu öğrendim. Kurslara katılmaya başladım ve toplu dersler aldık. Piyano imkânımız oldu ve hocamız son derece ilgiliydi ki onun verdiği eğitimler sayesinde kazandım. Hayalleri olan her genç mutlaka hayallerinin peşinden koşmalı. Hazırlanmaya imkânı olmayanlar buraya gelerek kendilerini geliştirip hayallerine kavuşabilir. Bizlere bu imkânı sağlayan belediye başkanımız Ali Murat Bucak’a teşekkür ediyorum.” dedi.

Çocukluğundan beri müziğe ilgisi olduğunu aktaran öğrencilerden Tülay Görgün de İzmir Ege Üniversitesine yerleştiğini belirtti.

Üniversiteye belediye kurslarında hazırlandığını dile getiren Görgün, şunları söyledi:

“Böylesine güzel ve tarihi bir mekânda hazırlanmak çok iyiydi. 9 aylık bir eğitim süremiz oldu. Belediye başkanımıza bunun için çok teşekkür ediyorum. Bizim gibi gençlere bu tür imkânların sunulması çok önemli. 9 aylık hazırlıktan sonra konservatuar bölümünü kazandım. Çok mutluyum ve teşekkür ederim.” 

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliğini kazanan Fırat Furkan Tutar, eğitimlerinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kurs araştırırken belediyenin kursları olduğunu öğrenen Fatime Karaburç, “Siverek‘te kurs arayışında bulundum ve belediyenin kurslarını buldum. Sınava hazırlanma sürecimde hocalarım çok yardımcı oldu, kendilerine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok iyi eğitim aldık, kurs dönemi boyunca bizlere çok şey kazandırdılar, bize çok yardımcı oldular ve destek verdiler. Bizlere bu imkânı sunan belediye başkanımız Ali Murat Bucak’a ayrıca teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —