İSTANBUL ŞANLIURFA DERNEĞİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ;

İSTANBUL ŞANLIURFA DERNEĞİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ;

İSTANBUL ŞANLIURFA DERNEĞİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ;


09.01.2022 tarihinde İstanbul’da bulunan Şanlıurfa Dayanışma Derneği olağan kongresini gerçekleştirmiştir.
Yapılmış olunan kogrede Av.Müslüm KAYACAN kongrede aday olmamış olup tek liste halinde gidilen kongrede Adnan Şansal Şanlıurfa Dayanışma Derneği’nin yeni başkanı seçilmiştir.

Başkan Kayacan Konuşmasında ;

Kıymeti Hemşerilerim;
2020-2022 dönemi sizlerin de bildiği üzere pandeminin gölgesinde tüm insanlığın büyük sıkıntılara maruz kaldığı bir dönemde gerçekleşti.100 yılda bir gerçekleşebilecek olan bir felaket bizlerin bu dönemine denk geldi. Bu sıkıntılı dönemde toplu organizasyonlar hariç, tüm etkinliklerimizi, yapılması gereken çalışmalarımızı ve hizmetlerimizi aksatmadan ifa ettik.İnşallah en yakın zaman da bu illet hastalığın son bulması ile eski huzurlu ve kalabalık günlerimize geri dönebiliriz.Bu süreçte üyelerimizden ve yakınlarından vefat edenlere yüce mevladan rahmet dilerim. - geride kalan ailelerine de sabırlar dilerim.

Kıymetli Üyeler;
Sizlerin destek ve katılımıyla Derneğimizi hoş görü merkezi haline getirmeye çalıştık.Kucaklayıcı olduk.Sen ben olmadık biz olduk.
Kişileri düşüncelerine göre yargılamadık. Derdiyle dertlendik -- neşesiyle neşelendik.Hatırı gönülü bildik. Büyüğü saydık küçüğü sevdik.Hizmetlerimizde Zengin fakir ayrımı yapmadık. Geçmişte söyledim şimdide söylüyorum Dernekçilik anlamında bugün dünden iyi yarından bugünden daha iyi olacaktır. 

İstanbul’da bulunan dernek olarak ;Urfa yerel yönetimi ve siyasetçileri ile diyalogumuz hep sıkı tuttuk. Sağ olsunlar onlarda bizleri bu derneği evleri olarak kabul ettiler. Her türlü desteği sundular. Yalnız bırakmadılar.

İş adamlarımız burslarımızın verilmesinde en büyük katkı sahibi olan insanlardır. Bu sene devlet üniversitesinde okuyan veya 100/100 vakıf üniversitesinde okuyan 143 öğrencimize 300 TL burs sağladık. İhtiyaç sahibi ailelerimizi ihmal etmedik dul ve kiraci olan ailelerimize yardımlarda bulunduk.    
Dernek olarak üstümüze düşen her türlü görevi erinmeden ifa etmeye çalıştık.

Kıymetli Hemşerilerim;
Yasal mevzuat gereği dernek kurmanın ne kadar kolay bir işlem olduğunu hepimiz biliyoruz. Göreve geldiğimden bu yana yeni Urfa derneklerinin kurulmasını hep tavsiye ettim.Lakin kurulacak olan derneklerin İlçe dernekleri olmasını özellikle belirtmiştim.Çünkü ilçede kurulan dernek ana derneğin gücüne güç katan ve derneği orda temsil eden bir yapı olmaktadır.Gelinen süreçte İstanbul’da bize rakip olmak için kurulmuş olunan dernekler olmuş. Rabim işlerini rast getirsin, unutmayalım dernekleri dernek yapan üyelerinin kimliği ve gücüdür. Sırf bir kimlik kazanmak için kurulan dernekler, İstanbul’da temsiliyet anlamında bizlere sıkıntı yaratmaktadır.Ortak tepkimizi hep beraber göstermeliyiz. 

Göreve geldiğimizden bu yana tüm çalışma arkadaşlarım ve ben;Şiddet dilini seçmedik, sevgi dilini- saygı dilini üstün tuttuk.Bölücü ve parçalayıcı olmadık, birleştirici olmayı denedik.Siyaseti dernek kapasından içeri sokmadık. Sadece hemşeri SİYASETİ YAPTIK ve insan olmayı baz aldık.Durum böyleyken ayrı gayrı yapmanın, ikilik yaratmanın zarardan başka kimseye bir faydası olmayacaktır. BU kapı kimseye kapanmamış kapanmayacaktır.
Yunus Emrenin dizesi ile konuşmama son vermek istiyorum.; 
Sağır işitmez sözü, gece sanır gündüzü
Kördür münkirin gözü, alem münevver ise…
Kıymeti Hemşerilerim
Süreç içinde beraber yol yürüdüğüm, yılmayan,beni hiç kırmayan yönetim kurulu arkadaşlarıma, abilerimin hepsine şükranlarımı sunarım 8 SENELİK DERNEK MACERAM 2 YIL GENEL SEKRETERLİK 6 YIL BAŞKANLIK OLARAK GERÇEKLEŞTİ.Bu dönem için artık aday olmayacağım.Şimdiden yeni oluşacak olan yönetimi tebrik eder ve başarılar dilerim. Tarafından istenilen her türlü desteğin sağlanacağını açıkça beyan etmek isterim.Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür eder saygılarımı sunarım…

Adnan ŞANSAL yaptığı açıklamada;
Yönetim kurulunda bulunan her bir arkadaşımız çok kıymetli ve değerli olup bu göreve beni layık gördükleri için öncelikle hepsine teşekkür ediyorum. Amacımız gayemiz çabamız İstanbul’da Şanlıurfa’mızı adına yakışır bir şekilde layığı ile temsil etmektir. Rabbim bu çıktığımız yolda bizleri utandırmasın. Müslüm KAYACAN VE yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza ayrıca Derneğin kuruluşundan bu yana emeği geçen tüm hemşerilerimize sonsuz şükranlarını sunuyorum. ŞANSAL ayrıştırıcı olmayacaklarını bütünleştirici olacaklarını tüm Şanlıurfa’ya bağlı ilçe dernekleri ile birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını beyan etmiştir.

Şanlıurfa dayanışma derneği yönetim kurulu listesi

Adnan Şansal
Ethem Yasak
Mehmet çavuş
Ekrem aydın
Salih güloğlu
Ali rıza küçükler
Sedat Oktay
Mehmet Canoğlu
Mehmet Ali Fincan
Ali Ethemoğlu
Abdurrahman Döğücü
Ali Tuğbay
İbrahim Asoğlu
Ahmet Bingöl
Halil Asan
İsmail Yılmaz
Mahmut çap

 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR