Tarih: 18.10.2024 11:08

Şanlıurfa da bir ilk gerçekleşti

Facebook Twitter Linked-in

Aile Sağlığı Merkezleri (1.Basamak) ve Devlet Hastanelerinde (2.Basamak) görevli Doktorların da katılımlarıyla tanışma ve eşgüdüm toplantısı düzenlendi. 

Toplantıda sahada karşılaşılan sorunlar ve bunlarla ilgili çözüm önerilerinin konuşulmasının yanı sıra hizmet kalitesinin daha ileriye taşınabilmesi için hayata geçirilebilecek öneriler hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu.

Şanlıurfa da Aile hekimliği sistemi daha da güçleniyor Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında uygulamaya alınan aile hekimliği sistemi, vatandaşların ikametlerine en yakın sağlık hizmetlerine kolayca erişimini sağlıyor.

 Bu sistem, birinci basamak başvuru noktası olan aile hekimlerinin hastanelerdeki yoğunluğun azaltılmasına da katkıda bulunmayı hedefliyor.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, aile sağlığı merkezlerinde sunulan bu hizmetlerle vatandaşların sağlığını korumayı ve hastanelerdeki yoğunluğu azaltmayı hedefliyor.

 Sağlığınız için ilk başvurunuzun Aile sağlığı Merkezleri olması önerilmektedir. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Basın İletişim ve Tanıtım Birimi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —