Tarih: 13.02.2025 16:16

ŞANLIURFA, HEP BİRLİKTE EĞİTİMDE BAŞARI İÇİN “BİGEP” DİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Hayata kazandırdığı her proje ve katıldığı her platformda “Şanlıurfa’da her zaman birinci gündemimiz eğitim” diyerek gençliğin gelişimi için çalışmalarına devam eden Vali Hasan Şıldak’ın geçtiğimiz yıl eğitime kazandırdığı Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’ni (BİGEP) öğrenciler, veliler, öğretmenler ve okul idarecileri anlatmaya devam ediyor. 

Her ilçe ve her okul için kendi içerisindeki eksikliklere göre geliştirilebilen Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’ni bu kez Eyyübiye’deki Osmanlı Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri anlattı. Okulda uygulanan proje örnekleri, elde edilen başarı sonuçları, öğrenci motivasyonları, ailelerin eğitime katılımı, öğretmenlerin gelişimi ve nice olumlu örneklerin birbiri ardına sıralandığı BİGEP’i anlatan öğrenci, öğretmen ve veliler, projenin Şanlıurfa için bulunmaz bir fırsat olduğunu dile getirdiler.

İşte öğrenci, öğretmen, aile ve okul idaresinin ifadeleriyle Osmanlı Ortaokulu’nda yaşanan değişimler;

“BİGEP Psikososyal Gelişim de Sağladı”

Okul Müdürü Dudu Pelin Koylu BİGEP’e yönelik değerlendirmede; “Öğrenciler çok yönlü olarak gelişme fırsatı buldular. Hem sadece akademik başarı değil, psikososyal anlamda da geliştiler ve veliler hiçbir zaman olmadığı kadar eğitimin bir parçası haline geldi. Öğretmenlerimiz gerek projenin emek verenleri ödüllendirmesi bağlamında gerekse farklı okulların yaptığı etkinlikleri görüp bunları birbirleriyle paylaşmaları bağlamında çok iyi bir şekilde motive oldular ve motive olan öğretmenlerimizle çok farklı eğitim öğretim etkinlikleri ile öğrencilerimizi daha fazla psikososyal gelişim ve başarıya götürdüler.
Okulumuzda yürütülen çeşitli proje ve uygulamalar var. Bunlar;  Geleceğim Laboratuvar Sınıfları, Ağaç Yaş İken Eğilir, Her Zaman Her Yerde Şiddete Karşıyız, İki Okul Tek Hedefe Başarı Ve Mutluluğa, Sporda Ben De Varım, Kariyerim Sensin, İki Okul, Kitap Kardeşim gibi birçok projeyi yürütmekteyiz. Aynı zamanda Okula Gitmeyen Çocuk Kalmasın projelerimize de veli ziyaretlerimiz devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

“Etkin Bir İşbirliği Sağlıyor”
Müdür Yardımcısı Zeynep Balak ise; “Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) eğitim ve öğretim ortamlarında yenileşmeyi ve dinamikleşmeyi sağlayan bir mekanizma aslında. Bu mekanizmayı etkin olarak yer alan öğrenci, öğretmen ve velilerimiz daha güçlü bireyler haline gelmekte. Bu sayede çocuklarımızın eğitimi için en etkin olan işbirliğinin sağlam bir bağ ile kurulduğunu görmek bizleri mutlu ediyor” cümlelerini kullandı.

Abdullah Koç (Okul Aile Birliği Başkanı)
Öğrencilerimiz derslerine daha çok çalışıyorlar, çocuklarımızda daha güzel gelişmeler görüyoruz. Mesela çocuklarımız eskisine nazaran daha çok severek okula geliyorlar.

Mustafa Kabakçı (Matematik Öğretmeni)
Öğretmenlerimiz Yarışıyor projesi ile ilk önce satranç turnuvası ile öğretmenlerimiz arasındaki iletişimi güçlendirdik. İkinci olarak sportif faaliyetler konusunda masa tenisi turnuvaları yapılmıştır ve o konuda da öğretmenlerimiz arasında yine bir iletişim güçlendirilmesi olmuştur.

Ayşegül Akgün Sürmeli (Görsel Sanatlar Öğretmeni)
Çocuklar Sanatla Buluşuyor projesi ile açtığımız resim kursunda öğrencilerimizin kendilerini ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyoruz. Ayrıca bu proje kapsamında Güzel Sanatlar Lisesi Yetenek Sınavına Hazırlık sürecinde bu projenin önemli bir destekleyici olduğunu gözlemleyebiliyoruz.

Muhammed Çiftçi (Türkçe Öğretmeni)
Okulumuzda Kardeş Okulum Kitap Arkadaşım projesi çalışmasını yürüttük. Bu projede özellikle okulumuza kitap okuma alışkanlığını edinemeyen öğrencilerin, kitap okuma alışkanlığını kazanmaları amacıyla planladık. Öğrenciler aynı zamanda anladığını anlatma becerilerini geliştirdiler. Kitap ile aralarında bir bağ kurmayı, aynı zamanda yeni arkadaşlıklar edinmeyi ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmeyi de kazandılar.

Cansu Kalkan (Türkçe Öğretmeni)
Çözülmemiş Soru Bırakmıyorum Projesi ile Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi süreç değerlendirme sınavları ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu örnek soruları öğrencilerimizle birlikte çözemedikleri ne varsa öğle aralarında ya da boş derslerimizde burada öğrencilerimizle birlikte çözüyoruz.

Adile Ertaş (Okul Öncesi Öğretmeni)
Anne Çocuk Atölyesi Projemiz ile yaptığımız etkinlikler ip baskısı, mandala boyama, bileklik yapma etkinlikleri yaptık. Bu etkinlikler sayesinde öğrencilerimize verilerimiz ile birlikte öğrenme ortamlarında birlikte vakit geçirme fırsatı sağlıyoruz.

Fatma Kırmızıçiçek (Türkçe Öğretmeni)
Ailemle Kitap Okuyorum etkinliklerini gerçekleştirdik. Bu etkinliklere karşı aldığımız dönütler çok güzel olmaktadır ve bu da öğrencilerimizin hem ailesini hem de okulla ilgili ilişkisini birleştirerek; veli, okul, aile ve öğretmen işbirliği içerisinde bir bütüncül hale getirmekteyiz. Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi ile birlikte yaptığımız etkinliklerle öğrenci, veli ve okul idaresi ile birlikte büyük başarı kazandık.

Rabia Oğuz (Rehber Öğretmen)
Velilerimiz çocuklarının eğitim süreçlerine daha çok katılım sağladıklarını ve okul aile bağlarının geliştiğini belirtiyorlar. Aynı zamanda çocuklarının ders motivasyonlarının ve başarılarının arttığını olumlu gelişmelerinin olduğunu ifade ediyorlar.

Berfin Şahin (Fen Bilimleri Öğretmeni)
Öğrencilerimizin zamanla hem motivasyonlarının arttığını hem de akademik anlamda, davranışsal anlamda başarıya ulaştığını, orta seviyeden daha üst seviyelere doğru bir ilerleme kaydettiğini gözlemledik.

Mehmetcan Culha (Rehber Öğretmen)
Öğrencilerin okula karşı olan duygu ve düşünceleri bağlılığı artarken, bazı devamsız öğrencilerimiz bu faaliyetler olduğu için okula gelmeye başladılar. Bununla beraber aylık olarak tarama sınavları yaptık ve buradaki gelişimleri gözlem altına aldık.

Mustafa Okumuş (Matematik Öğretmeni)
Yeni yeni uygulamalar, etkinlikler tasarlayarak öğrencilerimizin okulda olumlu ve istekli bir eğitim hayatı sürdürmelerine çalışıyoruz. Verilere dayalı, analiz esaslı ve takip edilebilir, rasyonel bir yolu izlemesi bizim daha hızlı sonuçlar almamızı sağlıyor. BİGEP sadece akademik başarıyı değil öğrencilerin bütünsel gelişimine önem verdiğinden dolayı öğrencilerimizle teker teker ilgilenerek onların her alandaki eksiklerini fark ediyoruz ve bunlarla alakalı çalışmalar yapıyoruz.

Zeynep Okka (Rehber Öğretmen)
Şanlıurfa'da birinci önceliğin eğitim olduğunu fark ettik. Sadece akademik anlamda değil okuma yazma, velilerle işbirliği ve devam durumlarının velilerle birebir görüşülmesini sağlayacak veli ziyaretlerini yaparak bu konuları da projemize dahil ettik.

Hasibe Çetinkaya (Veli) 
Çocuğum aslında daha çok heyecanlı okula gelmeye başladı ve daha verimli oldu. Okuluna isteyerek geliyor; ne oldu ne bitti hepsini bile aktarıyor. Mesela bir aktivite olduğu zaman bize söylüyorlar. Biz de katılıyoruz ve çok güzel çok heyecanlı geçiyor bu süreç.

Keziban Özgür (Veli)
Öğretmenler beni sürekli arıyorlar, çocuğumun durumunu soruyorlar. Çocuğum hakkındaki bilgileri alıyorum ve ben de eğitimin bir parçasıyım artık.

Ayşe Çoban (Veli)
Okulda çeşitli etkinlikler oluyor, katılıyoruz. Boyama işi yapıyoruz. Çocuğumla ben bile daha çok iletişim kurmaya başladım. Çok güzel yani çok değişimler oldu. Bir anne olarak bir eğitimin bir parçasıyım.

Sinan Kartal (Öğrenci)
Mevsimlik tarım işçisi olarak okula 3 ay geç kaldığım için öğretmenlerimle birlikte geç kaldığım konuların telafisini yapmak için öğle aralarındaki kurslara katılarak arkadaşlarıma yetişmeyi başardım.

Evin Çetinkaya (Öğrenci)
Okul ortamımız çok iyi. Derslerle ilgili genellikle konuşuyoruz. Bana destek oluyorlar her zaman ve beni diyorlar. Bana birçok konuda yapabilirsin, başarabilirsin, sen çok iyisin, harikasın diyorlar. Annemle babam bana derslerimde daha çok yardımcı oluyorlar ve benimle birlikte ders çalışıyorlar.

Derya Şekerci (Öğrenci)
Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi ile denemelerimde netlerimin arttığını görüyorum. LGS'ye çalışırken özgüvenimi arttırdı. Kendimi daha başarılı hissetmeme, kendimi daha çok motive etmeye başladım.

Sümeyye Korkut (Öğrenci)
Önceki dönemlere nazaran herkes okulu daha çok sevmeye ve derslere katkıda bulunmaya başladı. Okula geldiğimizde mesela daha iyi duygularla geliyoruz ve daha pozitif bir katılım sağlıyoruz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —