ŞANLIURFA'DA 7 TAKIM BİR ÜST LİGE YÜKSELDİ

ŞANLIURFA

Şanlıurfa 2. Amatör Küme maçları koronavirüs nedeniyle yarıda kalmıştı. TFF Amatör İşleri Kurulu aldığı kararla kalan maçların oynanmayacağına karar verdi. Böylelikle Urfa'da 7 takım şampiyon ilan edildi.

11 Mart’ta ’de görülen koronavirü vakası artmaya devam ediyor. salgınını en az seviyede tutmak için Bakanlıklar   almıştı. Alınan önlemler kapsamında Türkiye’de oynanılan tüm müsabakaları ertelenmiş daha sonra alınan karar ile de iptal edilmişti.

Şanlıurfa ASKF Başkanı Mehmet Aktaşoğlu koronavirüs salgını nedeniyle 2. Amatör müsabakalarının yarıda kalması ve 7 takımın  olarak 1. Amatör kümeye yükselmesi konusunda açıklamalarda bulundu. Başkan Aktaşoğlu, “İl Tertip kurulumuzun almış olduğu karar Türkiye’ye örnek oldu” dedi.

“7 TAKIM ŞAMPİYON OLDU”

Alınan karar ile 7 takımın şampiyon olduğunu söyleyen Başkan Mehmet Aktaşoğlu: “malumunuz 4 Haziran’da bir toplantı düzenlendi ve statümüz gereği 1. Amatör ligine 4 takım çıkması gerekirken puanların birbirine yakın olması nedeniyle ve verdiğimiz teklifinde değerlendirilmesiyle birlikte İl Tertip kurulumuz puanları birbirine yakın olan 7 takımın 1. Amatör kümeye çıkmaya karar verildi” ifadelerini kullandı.

“ŞANLIURFA TÜRKİYE’DE 20. SIRADA”

Şanlıurfa'nın Türkiye’de 20. Sırada yer aldığına dikkat çeken Başkan Aktaşoğlu: “Biz Türkiye’de lisans işleri bakımında Türkiye’de 20. Sıradayız, yani bu kötü bir sıra değil; ama bizim hedefimiz yetkililerle görüşüp tesis sayısını artırıp, alt yapıdaki takım sayısını artırıp ilk 5’e girmeyi hedeiyoruz. İl Tertip kurulumuzun almış olduğu karar Türkiye’ye örnek oldu” diye konuştu.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR