Siverek’te sıklaştırılan denetimler devam ediyor

Siverek’te sıklaştırılan denetimler devam ediyor

Siverek Belediyesi koronavirüs salgını nedeniyle vakalarda artış yaşanması üzerine sıklaştırdığı denetimlere devam ediyor.

Koronavirüs salgınının kontrol altına alınması ve halk sağlığının korunmasına yönelik tedbirler alan ekiplerce esnaf ve vatandaşlara yönelik uyarılar sürüyor.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri beraberinde gıda mühendisleri ve güvenlik güçleriyle beraber yürüttüğü çalışmalar kapsamında vatandaş ve esnaflar Kovid-19 salgınına karşı uyarılırken marketlerdeki ürünler kontrol edildi.

İlçenin genelinde onlarca ekibin görev aldığı denetimlerde maske, sosyal mesafe ve hijyen konularında uyarı yapılırken yönetmeliklere uygun olmayan iş yerlerine cezai işlem uygulanıyor.

Ekipler denetimler kapsamında Bahçelievler mahallesindeki işyerlerini denetledi. Son kullanım tarihi geçen ürünlere el koyulurken bir iş yerine cezai işlem uygulandı.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, koronavirüs yayılımının kontrol altına alınması ve vatandaşların sağlığının korunmasına yönelik denetimlerin sürdüğü belirtildi.

Denetimlerin ilçe genelinde sıklaştırıldığının vurgulandığı açıklamada, “Vatandaşlarımız koronavirüs riskine karşı uyarılırken halk sağlığının korunmasına yönelik denetimlerimiz devam etmektedir. Bir yandan Kovid-19 salgınına karşı gerekli tedbirlerin alınması konusunda uyarı yapan ekiplerimiz öte yandan ürünlerin son kullanma tarihlerini ve tüketim maddelerinin uygun koşullarda saklanıp saklanmadığını inceliyor. Halk sağlığının korunması amacıyla yürütülen denetim çalışmaları aralıksız sürdürülecektir.” ifadeleri kullanıldı.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR