ŞUSKİ, ÖRNEK BİR UYGULAMA BAŞLATTI

ŞUSKİ, ÖRNEK BİR UYGULAMA BAŞLATTI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, sürdürülebilir çevre politikaları kapsamında önemli bir uygulamayı hayata geçirdi.

KLORLU SULAMA DÖNEMİ SONA ERDİ

Şanlıurfa genelinde yürütülen refüj ve ağaç sulama çalışmaları ile cadde temizliklerinde artık klorlu içme suyu kullanılmayacak.

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) ekipleri, bu kapsamda içme suyu kaynaklarının korunması ve suyun verimli kullanımını sağlamak amacıyla, arıtma tesisinin yanında özel bir su temin noktası oluşturdu. Bu noktada kurulan Güneş Enerji Sistemi (GES) sayesinde enerji tasarrufu sağlanarak, şehir merkezinden geçen kanaldan alınan su arıtılıp tankerlerle refüj, park, yeşil alan ve cadde temizliğinde kullanılmaya başlandı.

Yeni sistemle birlikte hem doğal kaynakların korunması hem de çevre sağlığının güvence altına alınması hedefleniyor. Bu uygulama ile içme suyu kaynaklarının gereksiz kullanımının önüne geçilerek suyun daha etkin ve sürdürülebilir şekilde yönetilmesi hedefleniyor.

GES İLE ENERJİ TASARRUFU, ÇEVREYE KATKI

Kurulan Güneş Enerji Sistemi sayesinde, suyun kanaldan alınması ve taşınması sürecinde kullanılan enerji tamamen yenilenebilir kaynaklardan elde ediliyor. Bu sayede karbon salınımı azaltılırken, Büyükşehir Belediyesinin enerji maliyetleri de düşürülüyor.

Şanlıurfa’da hızla artan nüfus ve kuraklık riski dikkate alındığında, ŞUSKİ’nin bu adımı hem su yönetimi hem de çevre politikası açısından örnek bir uygulama olarak değerlendiriliyor.

 



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR