Urfalı çiftçilere müjde: "Güle güle harcayın"

Urfalı çiftçilere müjde:

Şanlıurfa'da 24 Mayıs tarihinde yağan dolu yağışı ile birlikte ürünleri zarar gören çiftçilere hasarlarının %16'sının ödendiği öğrenildi.

Şanlıurfa'da geçtiğimiz 24 Mayıs tarihinde bir anda yağan dolu yağışı çiftçileri mağdur etmişti. Birçok çiftçinin el bebek, gül bebek yetiştirdiği fıstık ağaçları, dolunun vurmasıyla talan oldu. 

Birçok çiftçinin %100 zararı oluşurken, özellikle Bozova İlçesinde bulunan mahallelerde büyük zarar oluştu. Fıstık ağaçlarının hasadı başlamadan doluyla birlikte dökülmesiyle, beklenen verim bu yıl alınamadı. 

Çiftçilerin mağduriyetini önlemek amacıyla birçok çalışma yürüten Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas, vekillerle görüşmüş, ziraat odalarıyla fikir alışverişinde bulunmuş ve bir nebzede olsa çiftçilerin mağduriyetini giderdi. 

Başkan Almas son olarak yaptığı paylaşımda afet dolayısıyla hasar tespit edilen ürün sahiplerine %16'lık bir ödeme yapıldığının müjdesini verdi. Başkan Almas; "24 05 2020 tarihinde yağan doludan dolayı afete giren yapılan hasar tespitin %16'sı hesaplara yatırılmıştır güle güle harcayın Allah bu tur afetlerden bizleri korusun" sözlerine yer verdi. 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR