M. Ali KAPAKLI


ADAYLARDA MERAKLI BEKLEYİŞ!...


Ak parti ilçe Belediye Başkan aday adayları haftalardır merakla bekliyor…

Genel merkez ilçe belediye başkan adaylarını ne zaman açıklayacak?

Doğrusu Başkan adaylarının psikolojik durumlarını çok merak ediyorum.

Günlerdir Urfa-Ankara arasında mekik dokuyan başkan adayları, borsa gibi bir gün birinin değeri yükseliyor, bir sonraki gün başka birinin. Yani her gün ortaya bir isim atılıyor.

Celalettin Güvenç ismi açıklandıktan sonra, Büyükşehir’e aday olan isimler rahatladılar,

En azından işlerine yeniden dönmüş oldular. Yani aday açıklandıktan sonra herkes  kaderine razı oldu.

Peki ilçe Belediye adayları ne durumda? Bana göre sinirleri yıpranmış, ümitleri tükenmiş, bekli  adaylık için müracaat ettiklerine bile bin pişman olmuşlardır. Çünkü bu bekleyiş tıpkı Çin işkencesine benziyor. Dikkat ederseniz aday adaylarının eski heyecanları kalmadı…

ilk günleri hatırlarsanız hummalı bir çalışma içerisindelerdi... her aday kendi çapında propaganda çalışması yaparak  kendisini kamuoyuna tanıtma gayretindeydi.. çünkü kamuoyu anketlerinde  bu çalışmalar son derece önemliydi…

Temayül bitti, kamuoyu araştırması bitti, anketler bitti, ancak bir türlü ilçe belediye başkanları açıklanamadı. Peki ne oldu? Halk meraklı bekleyiş içerisinde olunca, bazı internet siteleri Ankara’dan  her hangi bir kaynaktan aldıkları duyumları, gerçekmiş gibi isimleri yayınlamaya başladılar. İş öyle bir yere geldi ki, her hafta yeni başkan isimleri ile yeni haftaya girmiş olduk. Dikkat ederseniz genellikle isimler, Pazar günü akşam saatleri veya Pazartesi sabah internetlerde boy göstermeye başladı. Tabi vatandaşlarda haklı olarak bu isimlere inanmaya başladılar.

Benim merak ettiğim  şudur… Ak Parti Genel Merkezi Şanlıurfa büyükşehir Başkan adayını açıkladıktan sonra neden ilçeleri bu kadar geciktirdi? Şayet tepkileri azaltmak için bu gecikme düşünülüyorsa, bence son derece yanlış bir karardır. Çünkü bu kadar bekleyişten sonra, Başkan adayları açıklandıktan sonra tepkiler daha fazla olacaktır. 15 gün önce ilçe adayları açıklansaydı, bence tepkiler daha az olacaktı.

Şimdi düşünün Mahmut Kırıkçı 15 gün önce Haliliye’nin adayı diye internet sitelerinde yayınlandı. Şimdi Mustafa Zahit diye internette yayınlanıyor. Yine aynı şekilde Karaköprü’de Nihat Çiftçi kesin aday diye yayınlanırken şimdi bakıyorum Mustafa Yavuz ismi internetlerde…

Eyyübiye için ise önce Cece denildi şimdi ise Mehmet Ekinci deniliyor. Diğer ilçelerimizde de buna benzer örnekler var. Şimdi soruyorum sizlere, şimdi bu adaylarımızın moral durumu, Psikolojik durumları nasıldır.? Bunlar öyle kolay işler değil… Her müracaat eden adayın kendisine göre bir ismi, çevresi, Ailesi var.

Bir hafta kesin aday olarak gösteriliyorsun, bir hafta sonra yoksun. Ak Parti bana göre ilçe Belediye adaylarını bu kadar bekletmemeliydi. Göreceksiniz liste kesin olarak açıklandıktan sonra tepkiler daha fazla olacak . Ak Partiyi sıkıntıya koyacak diğer bir önemli bir olayda, meclis üyeleri olacaktır. Bakalım Belediye meclis üyeleri nasıl dizayn edilecektir.

Meclis üyeleri genç, dinamik, okumuş, yüksek tahsil yapmış, bu memlekete gerçekten hizmet etmek için çalışacak isimler mi oluşacak? Yoksa her zaman olduğu gibi, bunun bu kadar oyu var, şu adam bu kadar oy getirir hesabına mı girilecek.

Şanlıurfa şimdiden bunu da merak ediyor.