2009`a dönelim.. Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile bazı Milletvekilleri arasında sorunlar vardı.. Fakıbaba ile çok iyi diyaloğ içersinde olan Milletvekillerinden Cenap Gülpınar ile Müfit Yetkin ise mevcut Belediye Başkanı Fakıbaba`nın yeniden AK Partiden aday gösterilmesini istiyorlardı. Cenap Ağabeyi bu vesileyle bir kez daha rahmetle anıyorum.
Yapılan görüşmelerde benim de AK Partiden İl Genel Meclisi olmam istendi. Sayın Fakıbaba, Gülpınar,Yetkin ve o dönemin bazı AK Parti teşkilat yetkilileriyle görüşerek neden aday olacağımı ve sonraki süreçte birlikteliğin sağlanması adına ortaya koyacağımız çabaları ele aldık.
Ben AK Partiye müracaatımı yaptım ve İl Genel Meclis üyesi aday adayı oldum. Sonrası malum. Sayın Fakıbaba, AK Partiden Aday gösterilmedi..
O güne gelinene kadar Fakıbaba`nın AK Partiden aday gösterileceğinden hiç şüphemiz yoktu. Bir ekip olarak ciddi çalışmalar içersindeydik.
Fakıbaba aday gösterilmeyince Fakıbaba`ya karşı olan bazı AK Parti Milletvekilleri benimle görüşerek, "Sen AK Partiden müracaat ettin. Kesinlikle Bağımsız hareket etme. Mutlak suretle 1.sıra adayımız olacaksın"dediler.
Ben çoktan kararımı vermiştim. Ne için böyle bir görev üstlendiğimin farkındaydım. Beni arayan diğer Vekillere teşekkür ederek, "Kesinlikle Sayın Fakıbaba ile birlikte hareket edeceğim. Çünkü bu fikri benim kafamda şekillendiren bizzat Sayın Fakıbaba`dır"dedim. (Halen bir eski Vekilimizle bu teklifini kabul etmediğim için görüşmüyoruz.Kendi açısından tepkisi böyle oldu)
Seçim süreciyle ilgili bir kitap yazdım. Kitabımın girişinde özetle şunları yazdım: "Ben Gazeteciyim. Ancak bazı şartlar konumumu bu duruma getirdi. 5 yıl süresince İl Genel Meclisi görevimi hakkıyla yerine getireceğim ve 5 yıllık görev bitiminin sonunda tekrar İl Genel Meclisi, (O satırları yazarken Büyükşehir statüsü bilinmediği için İl Genel devam ediyormuş gibi yazdım) Belediye Meclis Üyesi Adayı olmayacağım.."
Yani benim İl Genel Meclisine girişim çok da isteyerek olmadı..
Gazeteci kendi kurumunu siyallaştırmadan bulunduğu İl`de Belediye Meclis Üyeside, Belediye Başkan Adayıda, Milletvekili Adayı da olabilir. Nitekim her dönem yerel ve genelde çok sayıda Gazetecinin aktif olarak siyasetin içersinde olduğunu görürsünüz.
Örneğin bu dönemde de yanılmıyorsam 2 ya da 3 Gazeteci Arkadaşımız Belediye Meclis Üyesi adayıdır. Hepsinin de Aday gösterilmesini isterim.
Gelelim bu döneme..
Zaman zaman twiter üzerinden "Meclis üyesi müracaatınız oldu mu? Oldu da saklıyormusunuz? Bazı yazıları yazarken Adaylığınızın pekişmesi için mi yapıyorsunuz"gibi gönderiler yapılıyor..
AK Partinin Büyükşehir Adayı açıklandığı gün Güneydoğu TV`de yoğunluklu bir şekilde bunu haberleştiriyoruz. Ben de doğal olarak twet atıyorum. AK parti dışındakiler, "Yaz bakalım yaz.. AK Partiden başka birşey yazamazsın"diyorlar.
MHP Adayı açıklanıyor. Twetlerde buna yoğunlaşıyoruz. "Sen MHP`nin propogandasını yapıyorsunuz"diyenler oluyor..
BDP Büyükşehir ve ilçe adaylarını açıkladığında twet yoğunlumuz BDP`yle ilgili oluyor.,. Bu defa "Ne yaparsan yap BDP Büyükşehiri alamaz. BDP`li mi oldun"diyenler oluyor..
Twetlerim ve kişisel olarak şunu bilmenizi isterim..
Ben hiçbir şekilde adaylık düşünmedim ve müracaatım olmadı. 30 Mart itibariyle İl Genel Meclis Üyeliğim sona eriyor..
Ben Gazeteciyim..
Her Partideki önemli hareketliliği tarafsız bir şekilde yazarım.
Twiteri kullanan Gazetecileri (en azından beni) herhangi birinin kullandığı twiter kullanıcısı olarak kimse görmesin. Bu büyük yanılgı olur..
Yani twiter benim Mesleğimin en önemli bir parçası..
Ben yazı yazar gibi twet atıyorum..
Bu nedenle zaman zaman yapılan şahsımla ilgili eleştirileri hiçbir şekilde dikkate almıyorum.
Twiterle ilgili bir de şu söyleniyor.. "Attığımız twete neden hiç cevap vermiyorsunuz?"
Günde 100-150 kişi bana twiterden soru soruyor.
Herkese cevap vermeye kalksam günde 100`den fazla twit atmam gerekir.
1) Her soruya cevap vermem mümkün değil.
2)12 Bine yakın takipçimi sürekli twet atarak rahatsızlık vermem zaten twiter kullanma şeklinin ruhuna terstir..
Ben günde ortalama 5-6 twet atan biriyim.
Belki de bu özelliklerimden dolayı Dünyanın her neresinde olursa olsun twiter kullanan Urfa`lıların yüzde 70`ı beni takip ediyor..Zaman içersinde inşallah yüzde 100`e varan bir takip olur..
Diyorlarki seçim bittimi mi ne yazacaksın?
Şimdi gündem Yerel Seçim diye ağırlıklı olarak seçimle ilgili twet atıyorum.
20 yıla yakın bir süredir yazan biri olarak müsaade edin de seçim bittiğinde de her konuda twet atarak gündemi belirleme anlamında gayretlerimizin sürmesinde endişeniz olmasın..
Özetle; hiçbir şekilde aday değilim,müracaatım olmamıştır..Ben Gazeteciyim.. Her Partiyle ilgili twet atarım. Beni lütfen bir Partili olarak görmeyin.. Beni herkesin Gazeteci olarak görmesini isterim..
Çok uzun bir süredir bu konuda bir yazı yazarak bu duruma açıklık getirmek istiyordum. Kısmet bugün yazmakmış.. Herkese iyi hafta sonları..