Esma Nacak


DUA

DUA ETMEK ZORUNDASIN.


    Bir tarafta masum bebekler ölürken gözlerini kapatıp başka tarafa bakarak keza yok sayan, bir de üzerine  gülüp, boykot edilecek yerlerde  gezebilen bir topluma dönüşmüşsek,  insanlığın da, masum bebeklere atılan o katil   mermilerle birlikte öldüğünü  görmemek için kör olmak gerekir.

Burada sıkıntılı  olan durum kâfirin yaptığı  saldırı  mı sizce?

Hiç sanmıyorum.

Kâfir görevini  yapıyor. Her zaman olduğu gibi.

Şimdi şu sözleri duyar gibiyim; " İyi de ne yapalım?  Mitingler yapıldı. Haber proglamları izledik, ağladık.  Elden başka ne gelir? Gücümüz  yetmez ki."

Hayır!

Bu, en kolay kaçış  şeklidir.

Yarın  ahirette bütün  müslümanlar hesaba çekilecektir. Vah vah deyip, oturmakla onlara görevimizi yapmış  oluyor muyuz sizce?

Hayır!

 Her birey, sorumludur!

       Dua en büyük silah değil miydi?

Bedir savaşında;  müslümanlar yenilgiye ugruyorlardı. Efendimiz. "Sav" dua etti. "Yarabbi: bir avuç müslüman var. Eğer onlar ölürse, seni zikredecek kimse kalmayacak. "  Yüce Allah  "cc" o anda  Efendimizin duasını kabül etti. Melekleri ile yardim gönderdi ve savaşı müslümanlar kazandı.  

Bize bunu unutturan ya da basit gösteren ne oldu? 

Kıtlık  olduğunda  yağmur duası  ile suya doymuş toprakları unutturup dalga geçen bir zihniyeti kim yetiştirdi? 

Bu nesle kızmak değil,anlatmak gerektiğine inanıyorum. Tabii anlatmak için hatırlamak gerekiyor.

Hatırlamanın  yolu ise okumaktır...

      Alemlerin yaratıcısı  bizlere ilk gönderdiği söz Oku idi. Ama boş oku değildi burada söylenen. Oku. Yaradan Rabbinin adı ile Oku idi. Yani burada muhattap, müslümanlardı ve okunması gereken tüm alemlerdi. Gökler yağmur vermedi mi? Oku! Yaradan Rabbinin adı ile oku. Ne diyor? Neden küsmüş bulutlar? 

Etrafında olan tüm olaylara Rabbinin adı ile bak ve tüm evreni  O' nun aşkı ile gör. Çünkü ruh; O'ndan bizlere bahşedilmiş en büyük  lütuftur. 

Oku ki; anla. 

Bugün müslüman  anne babadan, ateist, deist çocuklar yetişiyor. Ne kadar acı öyle değil mi?  Çocuğa geçmemiş. Geçememiş çünkü, taklidi imanla yaşamışız. 7 yaşinda namaza başlatın  çocuklarınıza  diyen bir dinimiz var. Çocukken imanı  çocuğa aşılamak anne babanın  ulvi vazifesiydi oysa.  

Küçük  gördüğümüz, büyük  sorunlarımız  olduğunun farkına varmak gerekiyor.

Çocuklarımız  sosyal medyaya kurban edilmiş vaziyette. Adap, uslûp, örf ve ananelerimizi gömeli uzun zaman oldu. Kötü olan tarafi  ise artık  bizlere de normal gelmesi . İşte bu, ağlanacak halimize vah demek...Çunkü taviz tavizi getirmekte. Zaman geçtikce  daha kötüye  giden bir insanlık  var. Çocuklarımıza bırakacağımız dünya, hiç de pespembe değil ve bunun sorumlusu şimdiki ebeveynler.  Bizleri yetiştiren neslin hangi adetini yaşatabildik? Hiç. 

 Herkes kendi kapısının  önünden  başlamak zorunda olduğunu görmeli. Önce  kendinimizi düzeltmeliyiz.

Çocuklarımızla vakit geçirmek, onları kazanmaya çalısmak, aile kavramını onlara öğretmekle mükellefiz.

Ve dua edip, çocuklarımıza  da dua ettirmekle yükümlüyuz. 

Filistin' de, Doğu Türkistan'da ve bütün dünyada ezilen, zulme uğrayan insanlara  dua ettirmek ve her zaman dile getirip onları anmak, yapacağımız en önemli görevimizdir. 

İsrail, Amerika  ürunlerini boykot etmek zorundayız. Asla ama asla onların ürünlerıne bir kuruş veremeyiz. Vermemeliyiz.  Unutulmamalıdı  ki; yarın  ahirette bizden hesap sorulacak. Bilinmelidir ki; müslümanın duası en büyük silahtır...

Selam ve dua ile…