Harran’da anız yangını: 451 bin TL ceza kesildi

Harran’da anız yangını: 451 bin TL ceza kesildi

Harran’da bilinçsiz bir çiftçi tarafından yakılan anız yakması sonrası 3 köyü kapsayan büyük bir yangının çıktı. Bu yangın nedeniyle 12 mahalle elektriksiz kaldı.

Çiftçilik yapan Şahin Parmaksız, Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde bilinçsiz bir çiftçinin anız yakması sonucu 3 köyü kapsayan büyük bir yangının çıktığını ve bu yangının 12 mahalleyi elektriksiz bıraktığını açıkladı.

Yangına sebep olan çiftçiye 451.000 TL ceza kesildi.

Elektrik kesintisinin bayram arifesinde köylüleri zor durumda bıraktığını vurgulayan Parmaksız, sosyal medya hesabından yaptığımı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Bilinçsiz bir çiftçinin anız yakmasından dolayı 3 köyü kapsayan büyük bir yangın çıktı. Tarlalarımız, trafolarımız ve elektrik direklerimiz yandı. Bilinçsiz çiftçi 451.000 TL ceza yedi fakat olan 12 köyün elektriğine oldu. Bayram arifesi 12 kırsal mahallede elektrik yok. Dicle elektrik ise elinde yeterli personel bulunmadığını bahane ederek bu kırsal mahalleleri elektriksiz bırakıyor. Ayrıca hanelerin yanmaması için büyük bir gayret gösteren Harran ve Meydankapı Jandarma Karakollarına mensup askerlerimize ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine Teşekkür ederim”.



Haber Kaynak : Bizim Haber Ajansı

İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR