Şanlıurfa’da yorgun mermi tehlikesi!

Şanlıurfa’da yorgun mermi tehlikesi!

Son günlerde Şanlıurfa'da yorgun mermi olayları artıyor. Bir önceki gün Siverek'te bir kadın evinin damında uyurken yorgun mermiye maruz kalmış, yaralanmıştı. Dün ise Suruç'ta 2 eve daha yorgun mermi isabet etti. Bu olaylar, bölge sakinlerinde tedirginli

Son günlerde Şanlıurfa'da yorgun mermi olayları artıyor. Bu talihsiz olaylar, hem can kaybı ve yaralanmalara yol açıyor hem de maddi hasara neden oluyor.

SİVEREK'TE DAMDA UYUYAN KADINA YORGUN MERMİ İSABET ETTİ

Önceki gün Siverek'in Hayriye Mahallesi'nde yaşanan olayda, Gurbet İ. isimli kadın, sıcak hava nedeniyle ailesiyle birlikte damda uyurken yorgun mermiye maruz kaldı. Merminin isabet etmesiyle yaralanan kadın, hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

SURUÇ'TA 2 EVE YORGUN MERMİ İSABET ETTİ

Yine dün Suruç ilçesinde de 2 eve yorgun mermi isabet etti. Bir olayda, evinin damında oturan bir vatandaş, nereden geldiği belli olmayan yorgun merminin güneş enerji camına isabet etmesiyle paniğe kapıldı. Diğer olayda ise bir evin çatısına isabet eden mermi maddi hasara yol açtı.

YORGUN MERMİLER TEPKİLERE YOL AÇIYOR

Yaşanan yorgun mermi olayları, Şanlıurfa'da tepkilere yol açıyor. Vatandaşlar, yetkililerden bu konuda gerekli önlemlerin alınmasını ve sorumluların bulunmasını istiyor.

YORGUN MERMİ NEDİR?

Yorgun mermi, hedefe varmadan önce enerjisini kaybederek düşen mermilere verilen isimdir. Genellikle havai fişeklerden veya av tüfeklerinden ateşlenen mermiler yorgun mermi kategorisine girer. Bu mermiler, rastgele yönlerde düşebileceğinden ve hedefe varmadan önce hızlarını kaybedebileceğinden, ciddi tehlikelere yol açabilir.



Haber Kaynak : Bizim Haber Ajansı

İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR