Şanlıurfa'daki tarihi bölgede işgaller sona eriyor

Şanlıurfa

Eyyübiye Belediyesi, Şanlıurfa'nın turizm merkezleri olan Dergah-Balıklıgöl Platosu, tarihi çarşılar ve hanlar bölgesinde kaldırım ve yol işgallerini önlemek için yeni tedbirler uygulamaya başladı. Başkan Mehmet Kuş, bu düzenlemelerin turistlerin daha ra

Eyyübiye Belediyesi, Şanlıurfa'nın turizm potansiyeli açısından büyük öneme sahip olan Dergah-Balıklıgöl Platosu, tarihi çarşılar ve hanlar bölgesinde yeni düzenlemeler başlattı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Değerli esnafımız, muhterem hemşehrilerim. Şanlıurfa'mızın turizm potansiyeli açısından en önemli tarihi ve kül- türel zenginliği olan Dergah-Balıklıgöl Platosu, tarihi çarşılar ve hanlar bölgesi, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği nadide mekânlarımızdandır. Bu mekânları görmek, buraların tarihi ve kültürel dokusunu yakın-dan tanımak, şehrin huzur veren manevi havasını solumak için ilçemiz Eyyübiye'ye gelen misafirlerin memnun şekilde ayrılmaları ve ilk fırsatta yeniden burayı ziyaret etmelerini sağlamak amacıyla; kaldırım- yol işgallerinin önlenmesi ve yaya trafik akışının düzenli hale getirilme- sine yönelik bazı tedbirler daha sıkı şekilde uygulanmaya başlamıştır.

Tedbirler kapsamında:

“4 Temmuz 2024 tarihi itibariyle;

08:00 - 19:00 saatleri arasında Dergah-Balıklıgöl Platosu, tarihi çarşılar ve hanlar bölgesine seyyar satıcılar, motosiklet ve benzeri araçların giriş-çıkışı yasaklanmıştır. Aynı bölgede faaliyet gösteren esnafımızın kaldırım ve yol işgaline de müsaade edilmeyecek, dükkan önü tezgah mesafesine uymaları sağlanacaktır. Yapılacak denetimlerde tespit edilecek işgal ve kusurların önlenmesine yönelik, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi gereğince yasal işlem başlatılacaktır. Kadim şehrimiz Şanlıurfa'ya, sabır timsali Hz. Eyyüp Peygamber'in hatırasına ve Hz. İbrahim'den devraldığımız misafirperverliğimize yaraşır bir Eyyübiye için uygulanan tedbirleri anlayışla karşılamanızı dili- yor, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum”.



Haber Kaynak : Bizim Haber Ajansı

İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR