ŞURKAV'da ortak katılım hareketi başlıyor

ŞURKAV

ŞURKAV Olağan Genel Kurul Toplantısı, Vali Hasan Şıldak'ın katılımıyla gerçekleşti. Buluşmada Vali Şıldak, ŞURKAV'ın daha da aktif çalışmalarla gündeme gelmesi için ortak katılımlı bir anlayışla hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Yusufpaşa Mahallesi'ndeki Vakıf İdare Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı ile ŞURKAV Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda bir konuşma yapan Vali Şıldak, ŞURKAV'ın rutin çalışmalarının yanı sıra bölge kültürüne vizyoner değer katacak çalışmalarla gündeme gelmesi gerektiğini söyledi. Bunun için başta bütçe sıkıntısı başta olmak üzere yetersizliklerin aşılabilmesi için çoğulcu bir katılım anlayışının hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Vali Şıldak, "İlk olarak Olağan Genel Kurul Toplantımızda alacağımız kararların hayırlar getirmesini diliyorum. ŞURKAV, faaliyetleri ve kapsamı ile bir çok Vilayetin sahip olmak için çaba gösterdiği özgün bir kuruluş. Şehrimizde dinamizm ile birlikte ortaya çıkan pek çok önemli çalışmayı hayata kazandıran, Şanlıurfa gibi geniş kültür birikimine sahip bir ilde olmazsa olmaz bir adresimiz. Ancak son yıllarda baktığımızda bir ivme kaybettiğini görüyoruz. Rutin faaliyetlere dönen kuruluşumuzu daha önemli projelerle tekrar ayağa kaldırmamız gerekiyor. Buna biraz da bütçe ile alakalı diyebiliriz. ŞURKAV'ın daha esaslı projelerle gündeme gelmesi hepimizin beklentisi. Onun için önümüzdeki günlerde bu konulara daha da yoğunlasacagız. İnşallah şehrimizin dinamiklerini bir araya getirerek, bütçe sorununu da aşarak şehrimizin kimliğine uygun vizyoner projeleri hayata kazandırmak hedefimiz olmalı. Bununla birlikte Turizm A.Ş.'mizi de işin içine katarak, yerel yönetimlerimizin de desteği ile şehrimizde yeni bir rüzgar estirebiliriz" dedi.

VALİ ŞILDAK, İKİ ÖNEMLİ PROJEYİ DAHA AÇIKLADI

Topantıda iki önemli çalışmanın daha ayrıntılarına değinen Vali Şıldak, "Ben buradan yeni iki çalışmayı gündeme getirmek istiyorum. Batman Üniversitesi, Harran Üniversitesi, GAP İdaresi ve ŞURKAV ile birlikte kültür envanteri çalışması gerçekleştiriyoruz. Bu çalışma çerçevesinde tescilli eserler, ören yerleri ve tüm somut değerlerimizin kaydını tutuyoruz. Akademisyenlerimizin de başında olduğu 20 kişilik bir ekip titizlikle bu yönde uygulamanın içinde. İkincisi ise somut olmayan değerler hakkında. Müzik, mimari, kültürel ve diğer tüm gelenekleri içeren somut olmayan kültürel miras ile ilgili de bir çalışmamız var. Ben bu iki çalışmayı çok önemli görüyor, bu çalışmalarda emeği geçen tüm isimleri tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Genel Kurul daha sonra temennilerin aktarılması ve toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.



Haber Kaynak : Bizim Haber Ajansı

İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR