ŞUSKİ: Hastalık yapıcı herhangi bir bulguya rastlanmamaktadır

ŞUSKİ: Hastalık yapıcı herhangi bir bulguya rastlanmamaktadır

ŞUSKİ tarafından yapılan açıklamada, Şanlıurfa merkez içme suyu şebekelerinden ve arıtma tesisi çıkışından alınan numunelerin analiz sonuçlarının "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik" kapsamında uygun olduğu belirtildi. Ancak, açıklamada yüze

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) tarafından yapılan açıklamada, Şanlıurfa merkez içme suyu şebekelerinden ve arıtma tesisi çıkışından alınan numunelerin analiz sonuçlarının "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik" kapsamında uygun olduğu belirtildi.

ŞUSKİ tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“ Uluslararası akredite laboratuvarımız ve Sağlık Müdürlüğü laboratuvarı tarafından Şanlıurfa merkez içme suyu şebekelerinden ve arıtma tesisi çıkışından alınan numunelerin analiz sonuçları “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” kapsamında uygun çıkmaktadır. Hastalık yapıcı herhangi bir bulguya rastlanmamaktadır. Fakat yüzeysel su kaynaklarının tamamında mevsim geçişlerinde zaman zaman karşılaşılan alg(mikro bitkiler) üremesi neticesinde suda koku problemi oluşabilmektedir. Bu durum sağlık açısından bir tehdit oluşturmamakta fakat hissel ve duyusal olarak suyun lezzetini azaltmaktadır. Koku problemini çözmek adına teknik ekiplerimiz tarafından; mevcut arıtma prosesine ek olarak odun bazlı toz aktif karbon dozajı yapılarak koku giderimine devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”.



Haber Kaynak : Bizim Haber Ajansı

İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR