Vali Şıldak, 11 aylık asayiş ve güvenlik rakamlarını açıkladı

Vali Şıldak, 11 aylık asayiş ve güvenlik rakamlarını açıkladı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentte jandarma ve polis ekipleri tarafından yapılan güvenlik ve asayiş çalışmalarına ilişkin bilgilendirme toplantısı yaptı.

Vali Şıldak, 15 Ağustos 2023'ten itibaren geçen sürede asayiş ve güvenlik konularıyla ilgili valilikte gazetecilere açıklama yaptı.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda, yapılan asayiş ve güvenlik toplantısına, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici ile Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran katıldı

Vali Şıldak toplantıda; yaralanmalı ve ölümlü trafik kazaları, hırsızlık olayları, gasp olayları, yakalanan uyuşturucu madde miktarını, yakalanan şahıslar, aranan şahısların yakalanma sayısı gibi konularda yapılan çalışmaların detaylarını tek tek açıkladı.

Vali Şıldak, kentte asayişe yönelik bazı göstergelerde iyileşmeler sağlandığını söyledi.

BAYRAMDA 95 KAZA MEYDANA GELDİ 170 KİŞİ YARALANDI, 4 KİŞİ İSE HAYATINI KAYBETTİ

Vali Şıldak, “Kurban Bayramı tatilinde geçen yıla göre kaza sayısında düşüş yaşandı Tatil boyunca 95 kaza meydana gelirken, 170 vatandaş yaralandı, 4 kişi ise hayatını kaybetti. Uyuşturucuyla mücadelede geçen yıl yakalanan 428 kilogram skunk ele geçirilirken bu yılın aynı döneminde 1679 kilogram ele geçirildi. Geçen yıl 21 kilogram metanetimin yakalanırken bu yıl 41 kilogram ele geçirildi. Bonzai geçen yıl 645 gramken bu yıl 3 kilogramın üzerinde ele geçirildi. Her türlü uyuşturucu madde yakalamasında geçen yıla göre bu yıl en az yarı yarıya yakın bir artışımız söz konusudur. Gözaltına alınan uyuşturucu ticareti yapan kişi sayısı da 607'den 726'ya çıkmış, tutuklanan kişi sayısı da 324'e ulaşmıştır. Asayiş ve güvenlik konularındaki mücadelemiz kararlılıkla sürecektir."dedi

EVDEN HIRSIZLIK OLAYLARINDA YÜZDE 25’LİK BİR DÜŞÜŞ MEYDANA GELDİ

Kentte hırsızlık olaylarında azalma meydana geldiğini ifade eden Şıldak, “Evden hırsızlık olaylarında yüzde 25’lik bir düşüş meydana geldi. Aynı şekilde işyerinden hırsızlık olayları da yüzde 27 oranında azaldı. Benzer şekilde motosiklet hırsızlığı olaylarında 4’te bir oranında bir azalma var. Gözaltına alınan 728 şahıstan 511’i tutuklandı. ” dedi.

Hırsızlıklardaki azalmada vatandaşların duyarlılığının da önemli bir paya sahip olduğunu kaydeden Şıldak, güvenlik kuvvetlerinin de hırsızlara karşı büyük gayretler gösterdiğini dile getirdi.

Şıldak, oto hırsızlığı olaylarının yüzde 4 oranında artığını dile getirerek bu konuda da gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Şıldak,“Burada öncelikli hedefimiz suçların oluşmasını engellemek. Bunun için her yerde jandarmamızın, emniyetimizin varlığını hissettiriyoruz. Güvenli huzurlu bir şehir olmayı hak eden Şanlıurfa’nın her köşesinde vatandaşlarımızın rahatça dolaşması, nefes alabilmesi, günlük hayatını sürdürebilmesi için jandarmamız polisimiz güven içerisinde proaktif bir şekilde önleyici kolluk vazifesi yürütmektedir. Bu bakış açısıyla insanımızın vatandaşımızın sürekli yanında olacağız.”şeklinde konuştu

BİHA




Haber Kaynak : Bizim Haber Ajansı

İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR