Vali Şıldak: Uyuşturucu ile mücadele bir vatan görevidir

Vali Şıldak: Uyuşturucu ile mücadele bir vatan görevidir

Vali Hasan Şıldak, uyuşturucu madde yakalama istatistiklerini açıkladı. Vali Şıldak, Polis ve Jandarmanın sahadaki üstünlüğü sayesinde zehir tacirlerine karşı büyük bir mücadele içerisinde olduklarını söyledi.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Asayiş Ve Güvenlik Basın Bilgilendirme Toplantısı’nda 1 Ağustos 2023 – 25 Haziran 2024 tarihleri ile 2022-2023 yılının aynı dönemine denk gelen süreçlerdeki Uyuşturucu Madde Yakalama istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı.

Verileri birer birer sıralayan Vali Şıldak, belirlenen tarihler arasında kıyasla Skunk Maddesinde yüzde 127, Metamfetaminde Yüzde 50, Bonzaide yüzde 586, Kokainde Yüzde 55, Uyuşturucu hap sayısında yüzde 2 bin 455, Kenevir Bitkisinde ise yüzde 2 bin oranlarında yakalama artışı olduğunu belirtti.

Tüm bu sonuçların Polis ve Jandarmanın başarılı operasyonları sonucu ortaya çıktığının altını çizen Vali Şıldak, özveri ile görevini yapan tüm güvenlik güçlerini tebrik etti.

Tutuklanan torbacı, gözaltı ve şüpheli sayılarında ise aynı dönemlere kıyasla yüzde 15’lere varan artış olduğunu da sözlerine ekleyen Vali Hasan Şıldak, “Şanlıurfa’da uyuşturucu kırmızıçizgimiz. Bu konuda amansız bir mücadele içerisindeyiz. Ve birçok yönden bu sorunun kökünü kurutmaya kararlıyız” dedi.

“Uyuşturucu İle Mücadele Bir Vatan Görevidir”

Uyuşturucu ile mücadelede vatandaşların desteğini isteyen Vali Şıldak, benzeri vakaların görülmesi halinde hemen 112’ye bildirilmesini veya UYUMA Programından bilgilendirme yapılmasını istedi. Vali Şıldak, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi Uyuşturucu ile mücadele bir vatan görevidir. Bu konuda ilimiz genelinde seferberlik mantığı ile hareket ediyor ve son derece hassasiyet gösteriyoruz. Onun için uyuşturucu konusu tüm güvenlik güçlerimizin hassasiyetle mücadele verdiği alanların başında geliyor. Üstün bir gayret sergileyen Polis ve Jandarmamız sayesinde son bir yıl içerisinde artan operasyon ve konu takibi gözlemliyoruz” ifadelerini kullandı.

Uyuşturucu İle Mücadelede Çok Yönlü Çalışma

Vali Şıldak, mücadelenin güvenlik güçleri boyutunun yanı sıra tedavi ve rehabilite süreçlerinin de önemli olduğunu vurguladı. Gençleri uyuşturucu batağından kurtarmak için Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum Projesini hayata kazandırdıklarını ifade eden Vali Şıldak, şimdiye kadar 100’e yakın gencin projeden yararlandığını söyledi.

Projeden yararlanmak isteyen gençlerin Kaymakamlıklara gelerek başvuruda bulunmasını isteyen Vali Şıldak, “Bu konuda özellikle gençlerimizin ikna edilmesi için ailelerin de yardımına ihtiyacımız var. Bizler gençlerimizi uyuşturucu bağımlılığından tamamen kurtarmak ve toplumda hak ettikleri itibarlarını kazanmalarını istiyoruz. Devletimizin şefkati uyuşturucudan kurtulmak isteyenler için sonuna kadar açıktır. Hiçbir ücret alınmadan, herhangi bir yaptırıma maruz bırakılmadan şefkat ve dost eliyle yapılan bu süreç için çağrımızı tekrarlıyoruz. Sevgili gençlerimizi projemize davet ediyoruz” diye konuştu.



Haber Kaynak : Bizim Haber Ajansı

İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR